Din 2008 reprezentam in Romania compania Störk Umweltechnik GmbH ce este specializata in realizarea de  instalatii pentru indepartarea mirosurilor si a COV (Compusi Organici volatili) din aerul rezidual in concordanta cu reglementarile UE. Sub numele Belflor® se afla o gama deosebit de larga de biofiltre ce pot fi folosite cu success in urmãtorele sectoare: 

Sistemele de biofiltrare Belflor® indeparteaza componentele volatile din aerul rezidual intrun mod biologic ce nu ataca mediul prin utilizarea unui proces natural. Datorita unor microorganisme aparte ce se gasesc in filtrele noastre, substantele solubile in apa trec printrun proces de oxidare si sunt astfel indepartate fara a lasa nici un fel de reziduuri. 

In mod diferit fata de procesele termice statiile de filtrare Belflor® nu folosesc combustibili fosili ca energie. Pentru ca substantele poluatoare sunt oxidate biologic cu ajutorul oxigenului din aer, nu exista nici un fel de emisii secundare, care ar putea in vreun fel sa fie periculoase pentru climat.

Cum functioneaza? Aerul evacuat este suflat intrun  biofiltru ce este umplut cu un material biofiltrant unde traiesc populatii de microorganisme. Compusii volatili-mirositori sunt adsorbiti pe suprafata materialului filtrant si sunt indepartati prin actiunea microorganismelor.

Eficienta biofiltrului este direct proportionala cu calitatea materialului filtrant, si cu conditiile in care se desfasoara procesul de biofiltrare (distributie uniforma a aerului, grad de umidificare, sistem de drenaj).

S.C. INTERPROIECT CONSULTING S.R.L.

Sisteme biologice de filtrare a aerului rezidual

Servicii de consultanta

Sisteme de biofiltrare

Statii de tratare a apelor reziduale
Sisteme de canalizare ape reziduale
Productie si extractie de arome
Tratarea suprafetelor
Fabricare fermenti (drojdie)
Statii de tratare a sangelui
Fabrici de biogaz
Tipografii
Industria producatoare de lubrefianti
Productie de mancare pentru pesti
Productie de fibra de sticla
Productie de gelatina
Topitorii
U
scarea gainatului

 

Statii de uscare a namolurilor
Fabrici de prajire a cafelei
Productie materiale plastice
Reciclare materiale plastice
Agricultura
Industria alimentara

Industria solventilor, vopselelor
Innobilarea suprafetelor
Fabrici de ulei
Industria hartiei
Abatoare
Industria tutunului
Distrugerea carcaselor de animale
Productie de mancare pt animale